Wordpress: verschil tussen versies

Uit ICTpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 19: Regel 19:


=== Voorbeelden ===
=== Voorbeelden ===
Dit zijn plugins die een duidelijke meerwaarde kunnen hebben, vaak gebruikt worden en goed ondersteund zijn.
* '''All-in-one-wp-security-and-firewall''': Bevat een hele reeks opties in verband met veiligheid en anti-spam. Deze plugin wordt normaal gezien standaard geïnstalleerd en ingesteld, en wordt dus best nooit verwijderd.
* '''Classic-editor''': Dit verandert de pagina editor naar de klassieke editor van enkele versies terug. Hiermee krijg je een editor die beter zichtbaar is en een duidelijkere toolbar heeft.
* '''Companion-auto-update''': Zorgt er voor dat wordpress en andere plugins automatisch worden geüpdate, wat uiteraard heel goed is voor de algemene veiligheid van de wordpress. Deze plugin wordt normaal gezien standaard geïnstalleerd en ingesteld, en wordt dus best nooit verwijderd.
* '''Contact-Form-7''': Hiermee kan je contactformulieren toevoegen aan een pagina. De contactformulieren beheer je via een apart onderdeel in het menu, het resultaat is een shortcode die je in de pagina plakt.
* '''Polylang''': Voegt meertaligheid toe aan de pagina's en het menu. Iedere pagina kan gekoppeld worden aan andere pagina's met dezelfde inhoud maar opgesteld in een andere taal.
* '''Simple-custom-css''': Dit voegt in de interface een extra pagina toe waar je CSS code kan instellen. Ideaal om kleine details van het uiterlijk van de standaard onderdelen of andere plugins aan te passen. Kennis van CSS is uiteraard wel vereist.
* ''' Shortcodes-ultimate''': Voegt een hele hoop shortcodes toe aan de pagina editor, met handige zoekfunctie. Vooral bruikbaar voor embedden van Youtube en Vimeo (waar ook veel aparte plugins voor bestaan, maar een combinatie plugin is beter)
* '''Tablepress''': Voegt een interface-pagina toe waar uitgebreide tabellen kunnen worden aangemaakt en bewerkt. Via een shortcode kan die tabel in een pagina geplakt worden. Handig voor het uitlijnen van een groep afbeeldingen of links.
* '''Yoast SEO''': Voegt in de pagina-editor diverse opties toe waarbij je een beter overzicht hebt over hoe je pagina kan verschijnen in zoekresultaten.

Versie van 30 mrt 2020 10:50



Deze pagina is nog onder ontwikkeling, tegen eind april 2020 zou deze af moeten zijn.

Wordpress

Wat is Wordpress

Aanmaken

Plugins

Zoeken en installeren

Voorbeelden

Dit zijn plugins die een duidelijke meerwaarde kunnen hebben, vaak gebruikt worden en goed ondersteund zijn.

  • All-in-one-wp-security-and-firewall: Bevat een hele reeks opties in verband met veiligheid en anti-spam. Deze plugin wordt normaal gezien standaard geïnstalleerd en ingesteld, en wordt dus best nooit verwijderd.
  • Classic-editor: Dit verandert de pagina editor naar de klassieke editor van enkele versies terug. Hiermee krijg je een editor die beter zichtbaar is en een duidelijkere toolbar heeft.
  • Companion-auto-update: Zorgt er voor dat wordpress en andere plugins automatisch worden geüpdate, wat uiteraard heel goed is voor de algemene veiligheid van de wordpress. Deze plugin wordt normaal gezien standaard geïnstalleerd en ingesteld, en wordt dus best nooit verwijderd.
  • Contact-Form-7: Hiermee kan je contactformulieren toevoegen aan een pagina. De contactformulieren beheer je via een apart onderdeel in het menu, het resultaat is een shortcode die je in de pagina plakt.
  • Polylang: Voegt meertaligheid toe aan de pagina's en het menu. Iedere pagina kan gekoppeld worden aan andere pagina's met dezelfde inhoud maar opgesteld in een andere taal.
  • Simple-custom-css: Dit voegt in de interface een extra pagina toe waar je CSS code kan instellen. Ideaal om kleine details van het uiterlijk van de standaard onderdelen of andere plugins aan te passen. Kennis van CSS is uiteraard wel vereist.
  • Shortcodes-ultimate: Voegt een hele hoop shortcodes toe aan de pagina editor, met handige zoekfunctie. Vooral bruikbaar voor embedden van Youtube en Vimeo (waar ook veel aparte plugins voor bestaan, maar een combinatie plugin is beter)
  • Tablepress: Voegt een interface-pagina toe waar uitgebreide tabellen kunnen worden aangemaakt en bewerkt. Via een shortcode kan die tabel in een pagina geplakt worden. Handig voor het uitlijnen van een groep afbeeldingen of links.
  • Yoast SEO: Voegt in de pagina-editor diverse opties toe waarbij je een beter overzicht hebt over hoe je pagina kan verschijnen in zoekresultaten.