Wachtwoord

From ICTpedia
Revision as of 12:49, 1 June 2007 by Admin (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Waaraan moet mijn wachtwoord voldoen?

Het wachtwoord moet minstens 8 tekens bevatten, en een combinatie vanminstens drie van de vier volgende groepen:


hoofdletters 'A' tot 'Z' kleine letters 'a' tot 'z' cijfers '0' tot '9' niet-alfabetische tekens of cijfers zoals _(onderstreepteken), =, @, &, $ Je wachtwoord mag ook niet hetzelfde zijn als éénvan je acht vorige wachtwoorden en je gebruikersnaam (of een deel ervan bijvoorbeeld je voornaam), mag nietin je wachtwoord voorkomen. Laat je wachtwoord beginnen met een kleine letter of eenhoofdletter, maar niet met een cijfer of speciaal teken. Met je gebruikersnaam en wachtwoord krijg je toegang tot het centrale IT-platform van de hogeschool. In de toekomst zullen we steeds meer toepassingen terbeschikking stellen. Vermijd m.b.t. je wachtwoord het volgende:

noteer het wachtwoord nooit; geef het nooit aan een andere persoon; maak het niet gemakkelijk om te raden (de voornaam of naamvan vriend/vriendin, ouders, ... de nummerplaat van de auto, geboortedatum, je favorietesport, kunst, kunstenaar; probeer het niet te vergeten!


Hoe verander ik mijn paswoord?

Klik op Start --> Instellingen--> Windows beveiliging 

Op het scherm dat je nu krijgt vind je een knop: Wachtwoord wijzigen Klik hierop.

Je moet nu eenmaal je oud paswoord ingeven en daarna tweemaal je nieuwe wachtwoord.

Bevestig met OK, je paswoord is gewijzigd! BELANGRIJK!! Het kan tot een kwartier duren voordat je je nieuwe wachtwoord kan gebruiken om aan te melden op een computer waarop je toegang hebt tot zowel ISI als e-campus