Wachtwoord: Difference between revisions

From ICTpedia
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 23: Line 23:
== Hoe verander ik mijn wachtwoord? ==
== Hoe verander ik mijn wachtwoord? ==


* Klik op Start --> Instellingen--> Windows beveiliging
* Klik op Start --> Instellingen--> Windows-beveiliging
Opgelet: vergis u niet, en neem de 'Start' knop van e-campus!  
Opgelet: vergis je niet, en neem de 'Start'-knop van e-campus!  


[[Afbeelding:wachtwoord_01.png]]
[[Afbeelding:wachtwoord_01.png]]
* Op het scherm dat je nu krijgt vind je een knop: [[wachtwoord]] wijzigen   '''Klik hierop.'''   
* Op het scherm dat je nu krijgt vind je een knop: [[wachtwoord]] wijzigen '''Klik hierop.'''   


[[Afbeelding:wachtwoord_02.png]]
[[Afbeelding:wachtwoord_02.png]]


*Je moet nu eenmaal je oud [[wachtwoord]] ingeven en daarna tweemaal je nieuwe [[wachtwoord]]. Bevestig met OK, je [[wachtwoord]] is gewijzigd! Je belandt terug in het vorige scherm (Windows beveiliging). Raar maar waar, hier moet je nu op de knop 'Annuleren' klikken om het te doen verdwijnen.
* Je moet nu eenmaal je oude [[wachtwoord]] ingeven en daarna tweemaal je nieuwe [[wachtwoord]]. Bevestig met OK, je [[wachtwoord]] is gewijzigd. Je belandt terug in het vorige scherm (Windows-beveiliging). Raar maar waar, hier moet je nu op de knop 'Annuleren' klikken om het te doen verdwijnen.


[[Afbeelding:wachtwoord_03.png]]  
[[Afbeelding:wachtwoord_03.png]]  
Line 43: Line 43:
== Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen? ==
== Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen? ==


* Als student kan je hiervoor terecht bij de ICT-ankerpersoon van je departement of bij de EMI-helpdesk. Hij/zij kan je wachtwoord resetten naar je allereerste wachtwoord, en geeft je een blad mee met je login en paswoord. Hou rekening met ±15 minuten na een reset alvorens je opnieuw kan aanmelden.
* Als student kan je daarvoor terecht bij de [[Helpdesk_voor_studenten#Wie_is_mijn_ICT-ankerpersoon_.3F|ICT-ankerpersoon]] van je departement of bij de EMI-helpdesk. Hij/zij kan je wachtwoord resetten naar je allereerste wachtwoord en geeft je een blad mee met je inloggegevens. Hou rekening met een vertraging van ongeveer een kwartier na een reset voor je opnieuw kan aanmelden.


* Als lector kan je hiervoor terecht bij de ICT-ankerpersoon van je departement of op de centrale ICT-helpdesk. Je wachtwoord wordt dan gereset. Om de privacy van je login en wachtwoord optimaal te garanderen, kan noch de ICT-ankerpersoon noch de helpdesk je geresette wachtwoord doorgeven. Je ontvangt dit via je privé e-mail adres. Heb je geen privé-e-mailadres, meld je dan bij de personeelsdienst. Zij kunnen je geresette wachtwoord wel doorgeven op papier.
* Als lector kan je hiervoor terecht bij de [[Helpdesk_voor_studenten#Wie_is_mijn_ICT-ankerpersoon_.3F|ICT-ankerpersoon]] van je departement of op de centrale [[ICT-helpdesk|Helpdesk_voor_personeel]]. Je wachtwoord wordt dan gereset. Om de privacy van je login en wachtwoord optimaal te garanderen, kan noch de ICT-ankerpersoon noch de helpdesk je geresette wachtwoord doorgeven. Je ontvangt dit via je privé e-mailadres. Heb je geen privé-e-mailadres, meld je dan bij de personeelsdienst. Zij kunnen je geresette wachtwoord wel op papier geven.

Revision as of 12:54, 7 May 2012

Waar moet mijn wachtwoord aan voldoen?

Het wachtwoord moet minstens 8 tekens bevatten, en uit een combinatie bestaan van minstens drie van de vier volgende groepen:

 • hoofdletters 'A' tot 'Z'
 • kleine letters 'a' tot 'z'
 • cijfers '0' tot '9'
 • niet-alfabetische tekens of cijfers zoals =, @, &, $

Je wachtwoord mag ook niet hetzelfde zijn als een van je acht vorige wachtwoorden en je gebruikersnaam (of een deel ervan, bijvoorbeeld je voornaam), mag niet in je wachtwoord voorkomen. Laat je wachtwoord beginnen met een kleine letter of een hoofdletter, maar niet met een cijfer of speciaal teken. Met je gebruikersnaam en wachtwoord krijg je toegang tot alle ICT-faciliteiten van de hogeschool.

Vermijd met je wachtwoord het volgende:

 • noteer het wachtwoord nooit
 • geef het nooit aan een andere persoon
 • maak het niet gemakkelijk om te raden (de voornaam of naam van vriend/vriendin, ouders, ... de nummerplaat van de auto, geboortedatum, je favoriete sport, kunst, kunstenaar, ...)
 • probeer het niet te vergeten!
 • extra tips voor een veilig paswoord


Hoe verander ik mijn wachtwoord?

 • Klik op Start --> Instellingen--> Windows-beveiliging

Opgelet: vergis je niet, en neem de 'Start'-knop van e-campus!

Wachtwoord 01.png


 • Op het scherm dat je nu krijgt vind je een knop: wachtwoord wijzigen Klik hierop.

Wachtwoord 02.png

 • Je moet nu eenmaal je oude wachtwoord ingeven en daarna tweemaal je nieuwe wachtwoord. Bevestig met OK, je wachtwoord is gewijzigd. Je belandt terug in het vorige scherm (Windows-beveiliging). Raar maar waar, hier moet je nu op de knop 'Annuleren' klikken om het te doen verdwijnen.

Wachtwoord 03.png


 • BELANGRIJK!!! Het kan tot een kwartier duren voordat je je nieuwe wachtwoord kan gebruiken om aan te melden op een computer waarop je toegang hebt tot zowel ISI als e-campus.


Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

 • Als student kan je daarvoor terecht bij de ICT-ankerpersoon van je departement of bij de EMI-helpdesk. Hij/zij kan je wachtwoord resetten naar je allereerste wachtwoord en geeft je een blad mee met je inloggegevens. Hou rekening met een vertraging van ongeveer een kwartier na een reset voor je opnieuw kan aanmelden.
 • Als lector kan je hiervoor terecht bij de ICT-ankerpersoon van je departement of op de centrale Helpdesk_voor_personeel. Je wachtwoord wordt dan gereset. Om de privacy van je login en wachtwoord optimaal te garanderen, kan noch de ICT-ankerpersoon noch de helpdesk je geresette wachtwoord doorgeven. Je ontvangt dit via je privé e-mailadres. Heb je geen privé-e-mailadres, meld je dan bij de personeelsdienst. Zij kunnen je geresette wachtwoord wel op papier geven.