Telefonie: Basisvragen

From ICTpedia
Revision as of 10:56, 18 August 2008 by Admin (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Hier vind je het antwoord op enkele vragen die bij je kunnen opkomen bij het eerste gebruik van de telefoon.

 • Waar vind ik de de digitale lijst met telefoonnummers?

Deze lijst is enkel toegankelijk via e-campus. Je kan hem vinden via de P/-schijf van je computer of thin client. Ga daar naar 'Algemene info personeel' en 'Wie is wie'. Daar vind je een mapje met 'Telefoonlijst'. Je vindt de telefoonnummers in het Excel-bestand 'Telefoonlijst 2008-2009.xls'.

 • Wat is mijn telefoonwachtwoord?

Bij het instellen van de voicemail word je gevraagd je telefoonwachtwoord in te geven. Standaard is dit 0000. Je kan dit aanpassen bij Menu, vervolgens Persoonlijk, daarna Instellingen en als laatste Paswoord. Hier geef je het oude nummer in en vervolgens 2 keer het nieuwe wachtwoord. Dit is niet hetzelfde als het wachtwoord om toegang te krijgen tot de voicemail. Dit moet je in het voicemailmenu aanpassen (druk op het oranje knopje met de envelop en volg de instructies). Je hebt dit wachtwoord nodig om bepaalde instellingen te kunnen wijzigen, en om in- en uit te loggen bij 'free desktop'.

 • Waarvoor dient deze knop?

Je kan hier een overzicht vinden van de functies van elke knop.

 • Waarom knippert er een oranje lampje met een envelop?

Dit kan twee redenen hebben. Het kan betekenen dat je je voicemail nog moet instellen. Druk hiertoe op deze knop en volg de aanwijzingen van de telefoon. Het kan echter ook betekenen dat je nieuwe berichten op je voicemail hebt. Ook in dat geval moet je op de knop drukken en de aanwijzingen volgen.

 • Hoe voeg ik persoonlijke of externe contactpersonen in?

Het startscherm staat standaard op 'persoonlijk'. Hier zie je 8 lijntjes waarop je bepaalde namen & nummers kan invoeren. Dit doe je door op de bijbehorende knop te drukken. Vervolgens selecteer je 'speed dial' en typ je naam en nummer van de contactpersoon. Bevestig hierna wat je hebt ingevoerd. In totaal heb je 72 plaatsen om te vullen. De andere plaatsen kan je bereiken met de navigatiepijltjes naar boven en onder.

 • Hoe ga ik naar 'menu' of 'info'?

Standaard staat het startscherm op 'perso' (persoonlijk). Om naar de andere onderdelen te gaan moet je werken met de linker- en rechterpijltjes.

 • Hoe geraak ik uit een bepaald menu?

De terugknop is de grijze knop met een streepje en een pijltje naar links, rechts van de navigatieknoppen.

 • Wat gebeurt er met mijn oproepen als ik me afgemeld heb (dus: nergens aangemeld sta)?

Je oproepen worden dan altijd doorgeschakeld naar je voicemail.

 • Hoe vorm ik een extern nummer?

Om een extern nummer te bellen moet je nog steeds 0 voor het nummer zetten. Dit moet dus ook als je speed dial's aanmaakt.

 • Hoe vind ik een intern nummer (in de standaard telefoonlijst)?

Vanuit alle menu's (menu, persoonlijk, info) kan je gewoon op het toetsenbord onderaan de telefoon beginnen typen. Er verschijnt dan een scherm 'nummer op naam'. Typ minstens 2 letters! Wil je een secretariaat bereiken, typ dan bijvoorbeeld 'secr'. Wil je een helpdesk bereiken, typ dan bijvoorbeeld 'help'. Wil je een collega bereiken, typ dan ofwel de achternaam, ofwel de initialen, ofwel de achternaam en de eerste letter van de voornaam. Druk dan op de toets 'naam', 'naam + V' of 'initialen', afhankelijk van je keuze. Een lijst met namen verschijnt. Je kan hier eventueel nog doorheen scrollen met de pijltjestoetsen naar boven en naar beneden. Druk tot slot op de knop naast de persoon die je wilt bereiken.

 • Wat kan ik doen met de F1- en F2-knop?

Deze knoppen zijn ingesteld om de voicemail te beluisteren. Je persoonlijke voicemail kan je beluisteren via de oranje knop met het envelopje maar ook via de F1-knop. Je groepsvoicemail kan je beluisteren via de F2-knop.

Als je nieuwe berichten hebt op je persoonlijke voicemail, kan je dit zien aan het knipperende envelopje. Heb je nieuwe berichten op je groepsvoicemail, dan begint F2 te knipperen.


Gerelateerde topics


<< Terug naar telefonie