Software aankopen studenten

From ICTpedia
Revision as of 08:06, 26 September 2014 by Admin (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Microsoft Office (gratis voor studenten)

Als student van AP heb je een abonnement op Office 365 en kan je gratis Microsoft Office installeren op je persoonlijke computer zolang je student bent aan de hogeschool. Op de computers op de school en via e-campus heb je ook steeds toegang tot de Microsoft-software. Op deze pagina vind je waar je de software kan downloaden en hoe je hem moet installeren.

Andere softwarepakketten worden voorlopig niet via de school aangeboden. Op http://academicdownload.be/ kan je als student van AP Hogeschool wel aan een lagere prijs andere programma's kopen.  • Beschikbare software:
    • Microsoft Office


  • Open webmail. Om toegang te hebben tot webmail volg je volgende instructies:


  • Ga naar 'Instellingen' en selecteer 'Instellingen voor Office 365'

Software-Aankopen-Studenten-01.png


  • Selecteer 'Software'

Software-Aankopen-Studenten-02.png


  • Selecteer het programma dat je op je computer wil en kies 'Installeren'

Software-Aankopen-Studenten-03.png


  • Voer de installatie van het programma uit en doorloop de stapjes die aangegeven worden.
Adobe Creative Cloud

Belangrijk: doceer je aan de hogeschool een of meer softwarepakketten die vallen binnen de Creative Cloud suite, dan kan jouw opleiding een licentie per docent aanschaffen voor het gebruik van de software binnen de hogeschool. De afspraken hierover verschillen per opleiding. Voor meer informatie verwijzen we naar je opleidingshoofd. Belangrijk: de aanschaf van hogeschoollicenties voor docenten kan slechts één maal per jaar gebeuren, rond eind september / begin oktober, opgelegd door Adobe.

Zowel personeelsleden als studenten kunnen de nieuwste versie van de Adobe software suite aanschaffen voor installatie op hun persoonlijke computer. De prijs hiervoor - nl. 64,99 EUR per jaar - is zeer aantrekkelijk en veel lager dan voorheen, dit vanwege van de raamovereenkomst die de hogeschool heeft afgesloten via de VLHORA. Zowel betaling als service na verkoop verlopen rechtstreeks tussen het personeelslid of de student en de firma Signpost. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software. Ondersteuning van Signpost kan je krijgen door te bellen op het nummer rechtsbovenaan de pagina, nl. 03 475 19 75.

Om een persoonlijke licentie van Adobe Creative Cloud aan te schaffen: (in tegenstelling tot de hogeschoollicenties, kan dit gedurende het hele jaar door)

Software-Aankopen-Personeel-03.png

Klik op 'Ga verder'


  • Vul hier je voornaam en naam in, alsook je e-mailadres van AP. Belangrijk: het opgegeven e-mailadres moet eindigen op @ap.be of @student.ap.be.

Software-Aankopen-Personeel-04.png

Klik op 'Ga verder'


  • Adobe Creative Cloud is toegevoegd aan je winkelmandje. Klik op 'Werk deze bestelling af' om de betalingsprocedure te starten.

Software-Aankopen-Personeel-05.png