Software aankopen personeel

From ICTpedia
Revision as of 13:12, 4 May 2015 by Akris (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Work@Home -- o.a. voor Microsoft Windows en office

Als personeelslid van AP Hogeschool heb je toegang tot Work@Home, een programma van Microsoft om software ter beschikking te stellen aan personeelsleden van instellingen die een Campus Agreement met Microsoft hebben afgesloten. Zolang je aan de hogeschool verbonden bent, kan je hier gebruik van maken. Work@Home is strikt persoonlijk, mag op één computer geïnstalleerd worden en de software die je kan downloaden is enkel bedoeld voor werkgerelateerd gebruik en dus niet voor persoonlijk of commercieel gebruik. Er wordt een minieme bijdrage aangerekend (ca.9,00 euro) voor elke softwaretitel die je wil downloaden. Op deze pagina vind je waar je de software kan downloaden en hoe je hem moet installeren. • Beschikbare software:
  • Microsoft Windows
  • Office • Inloggen doe je met je AP-account

Software-Aankopen-Personeel-01.png


 • Lees aandachtig de voorwaarden
  • Selecteer 'Ik ga akkoord'
  • Selecteer 'Inloggen'

Software-Aankopen-Personeel-02.png


 • Doorloop de stapjes die aangegeven worden.


Adobe Creative Cloud

Belangrijk: doceer je aan de hogeschool een of meer softwarepakketten die vallen binnen de Creative Cloud suite, dan kan jouw opleiding een licentie per docent aanschaffen voor het gebruik van de software binnen de hogeschool. De afspraken hierover verschillen per opleiding. Voor meer informatie verwijzen we naar je opleidingshoofd. Belangrijk: de aanschaf van hogeschoollicenties voor docenten kan slechts één maal per jaar gebeuren, rond eind september / begin oktober, opgelegd door Adobe.

Zowel personeelsleden als studenten kunnen de nieuwste versie van de Adobe software suite aanschaffen voor installatie op hun persoonlijke computer. De prijs hiervoor - nl. 64,99 EUR per jaar - is zeer aantrekkelijk en veel lager dan voorheen, dit vanwege van de raamovereenkomst die de hogeschool heeft afgesloten via de VLHORA. Zowel betaling als service na verkoop verlopen rechtstreeks tussen het personeelslid of de student en de firma Signpost. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software. Ondersteuning van Signpost kan je krijgen door te bellen op het nummer rechtsbovenaan de pagina, nl. 03 475 19 75.

Om een persoonlijke licentie van Adobe Creative Cloud aan te schaffen: (in tegenstelling tot de hogeschoollicenties, kan dit gedurende het hele jaar door)

Software-Aankopen-Personeel-03.png

Klik op 'Ga verder'


 • Vul hier je voornaam en naam in, alsook je e-mailadres van AP. Belangrijk: het opgegeven e-mailadres moet eindigen op @ap.be of @student.ap.be.

Software-Aankopen-Personeel-04.png

Klik op 'Ga verder'


 • Adobe Creative Cloud is toegevoegd aan je winkelmandje. Klik op 'Werk deze bestelling af' om de betalingsprocedure te starten.

Software-Aankopen-Personeel-05.png