Software aankopen personeel

From ICTpedia
Revision as of 09:01, 12 April 2018 by Aeli (Talk | contribs) (Antivirus)

Jump to: navigation, search


Antivirus

Je kan kiezen uit verschillende antiviruspakketten van McAfee die aangeboden worden via onze raamcontractleverancier Secutec. Afhankelijk van je keuze betaal je 5 tot 25 euro, die bedragen zijn een korting van 30 tot 85% op de prijs in de winkel. Zowel betaling als service na verkoop verlopen rechtstreeks tussen het personeelslid of de student en de firma Secutec. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software.

Je kan je product kopen via http://antivirus.ap.be. Je komt dan op de webshop terecht waar je het verdere aankoopproces kan starten. Let wel dat je een licentiecode nodig hebt om deze korting te gebruiken.

McAfee Antivirus Plus PC KORTINGSCODE : APMAP5 €5,00

McAfee Internet Security PC - MAC KORTINGSCODE : APMIS15 €15,00

McAfee LiveSafe PC - MAC KORTINGSCODE : APMLS25 €25,00

Microsoft Office (gratis)

Als personeelslid of student van AP heb je een abonnement op Office 365 en kan je gratis Microsoft Office installeren op je persoonlijke computer (MacOS en Windows) zolang je in dienst bent of student bent bij de hogeschool. Deze kan je tot op 5 toestellen installeren. Op de computers op de school en via e-campus heb je ook steeds toegang tot de Microsoft-software. Op andere platformen zoals Linux en een Chromebook, kan je surfen naar https://webmail.ap.be en linksboven op de Start knop klikken om de Office Online te gebruiken. Dit zijn afgeslankte versies van de meest gebruikte office producten (Word, Excel, Powerpoint). Microsoft biedt hier ook verschillende andere functies aanzoals vb de Onedrive. De IT-dienst kan helaas hier weinig ondersteuning bieden als hier iets misloopt.

Om Office te installeren op een Mac of Windows computer:

 • Open webmail. Om toegang te hebben tot webmail volg je volgende instructies:
 • Klik op het tandwiel rechtsbovenaan
 • Onderaan onder 'uw App instellingen', kan je klikken op Office365.
 • Klik op Software
 • Klik op 'Installeren'
 • Voer de installatie van het programma uit en doorloop de stapjes die aangegeven worden.

Work@Home

Als personeelslid van AP Hogeschool heb je toegang tot Work@Home, een programma van Microsoft om software ter beschikking te stellen aan personeelsleden van instellingen die een Campus Agreement met Microsoft hebben afgesloten. Zolang je aan de hogeschool verbonden bent, kan je hier gebruik van maken. Work@Home is strikt persoonlijk, mag op één computer geïnstalleerd worden en de software die je kan downloaden is enkel bedoeld voor werkgerelateerd gebruik en dus niet voor persoonlijk of commercieel gebruik. Er wordt een kleine bijdrage aangerekend van ongeveer 10 euro voor elke softwaretitel die je wil downloaden. Op deze pagina vind je waar je de software kan downloaden en hoe je hem moet installeren.

 • Beschikbare software:
  • Microsoft Windows (versie 7, 8.1 en 10)
  • Microsoft Office (2010, 2013 en 2016)
 • Inloggen doe je met je AP-account

Software-Aankopen-Personeel-01.png


 • Lees aandachtig de voorwaarden
  • Selecteer 'Ik ga akkoord'
  • Selecteer 'Inloggen'

Software-Aankopen-Personeel-02.png


 • Doorloop de stapjes die aangegeven worden.


Adobe Creative Cloud

Belangrijk: doceer je aan de hogeschool een of meer softwarepakketten die vallen binnen de Creative Cloud suite, dan kan jouw opleiding een licentie per docent aanschaffen voor het gebruik van de software binnen de hogeschool. De afspraken hierover verschillen per opleiding. Voor meer informatie verwijzen we naar je opleidingshoofd. Belangrijk: de aanschaf van hogeschoollicenties voor docenten kan slechts één maal per jaar gebeuren, rond eind september / begin oktober, opgelegd door Adobe.

Zowel personeelsleden als studenten kunnen de nieuwste versie van de Adobe software suite aanschaffen voor installatie op hun persoonlijke computer. De prijs hiervoor - nl. 64,99 EUR per jaar - is zeer aantrekkelijk en veel lager dan voorheen, dit vanwege van de raamovereenkomst die de hogeschool heeft afgesloten via de VLHORA. Zowel betaling als service na verkoop verlopen rechtstreeks tussen het personeelslid of de student en de firma Signpost. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software. Ondersteuning van Signpost kan je krijgen door te bellen op het nummer rechtsbovenaan de pagina, nl. 03 475 19 75.

Om een persoonlijke licentie van Adobe Creative Cloud aan te schaffen: (in tegenstelling tot de hogeschoollicenties, kan dit gedurende het hele jaar door)

Software-Aankopen-Personeel-03.png

Klik op 'Ga verder'


 • Vul hier je voornaam en naam in, alsook je e-mailadres van AP. Belangrijk: het opgegeven e-mailadres moet eindigen op @ap.be of @student.ap.be.

Software-Aankopen-Personeel-04.png

Klik op 'Ga verder'


 • Adobe Creative Cloud is toegevoegd aan je winkelmandje. Klik op 'Werk deze bestelling af' om de betalingsprocedure te starten.

Software-Aankopen-Personeel-05.png

Overige software

Naast bovenstaande software biedt AP ook nog enkele andere zaken aan. Die vind je via AcademicShop - software. Daar zie je onder andere:

 • Lynda.com: online tutorials en videolessen over alle mogelijke software
 • Pluralsight: online tutorials en videolessen over technische software

Op AcademicShop kan je als personeelslid van AP Hogeschool nog andere programma's aan een lagere prijs kopen.