Software aankopen personeel: verschil tussen versies

Uit ICTpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 96: Regel 96:
* Je ontvangt enkele dagen later een vouchercode van onze softwarebeheerder.
* Je ontvangt enkele dagen later een vouchercode van onze softwarebeheerder.


* Surf naar '''https://creative.academicsoftware.be/redeem'''. Geef daar je gegevens en de vouchercode in. Klik op 'Wissel voucher in'.
* Surf naar '''https://creative.academicsoftware.be/redeem'''. Geef daar je gegevens en de vouchercode in. Best kies je hier voor een persoonlijk adres niet gelinked aan AP. Klik op 'Wissel voucher in'.
[[Bestand:Software-Aankopen-Personeel-03.png|border]]
[[Bestand:Software-Aankopen-Personeel-03.png|border]]



Versie van 12 nov 2019 16:33


Antivirus

Je kan kiezen uit verschillende antiviruspakketten van McAfee die aangeboden worden via onze raamcontractleverancier Secutec. Afhankelijk van je keuze betaal je 5 tot 25 euro, die bedragen zijn een korting van 30 tot 85% op de prijs in de winkel. Zowel betaling als service na verkoop verlopen rechtstreeks tussen het personeelslid of de student en de firma Secutec. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software.

Je kan het product kopen via http://antivirus.ap.be. Je komt dan op de webshop terecht waar je het verdere aankoopproces kan starten.

Voor een korting van 10 % op “McAfee LiveSafe”, “McAfee Total Protection 5 devices” en “McAfee Total Protection 10 devices” kan je gebruikmaken van de kortingscode: AV4AP10

Microsoft Office (gratis)

Als personeelslid van AP ben je gerechtigd om Microsoft Office 365 op een aantal (*) persoonlijke toestellen te installeren, en dat zolang je in dienst bent bij de hogeschool.

(*) maximaal 5 pc's of Macs, 5 tablets en 5 smartphones

Op de computers op de verschillende campussen en via e-campus heb je ook steeds toegang tot deze Microsoft programma's.

Op andere besturingssystemen zoals Linux en Chrome OS kan je enkel gebruik maken van Office Online (ook wel eens benoemd als Office Web Apps). Office Online is een online kantoorpakket aangeboden door Microsoft, waarmee gebruikers bestanden kunnen maken en bewerken met behulp van lichtgewicht Microsoft Office web-apps: Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Je moet je data dan wel opslaan op OneDrive van Microsoft. De ICT-dienst kan hier helaas weinig tot geen ondersteuning bieden.

Je kan op verschillende manieren te werk gaan om Office 365 te installeren...

  • via digitap:

surf naar digitap learning van AP. Eenmaal aangemeld, vind je rechts op de pagina de link om Office te installeren:

Op de daarop volgende pagina klik je op de knop Office installeren:

De installatie is bijna afgerond. Afhankelijk van je webbrowser wordt op een bepaalde manier een installatiebestand aangeboden (om op te slaan) en daarna de installatie te starten:

Je merkte waarschijnlijk op dat je langs deze weg ook Skype kan installeren.

  • via de portaalsite van Microsoft Office:

surf naar www.office.com, en meld je aan met je AP-account als dat nog niet gebeurd zou zijn.

Klik verder door op de knop Office installeren:

De knop Office 365-apps is de knop bij voorkeur, want je krijgt de belangrijkste onderdelen van de software bundel; via de knop Andere installatieopties kan je echter specifieker zijn:

De installatie is bijna afgerond. Afhankelijk van je webbrowser wordt op een bepaalde manier een installatiebestand aangeboden (om op te slaan) en daarna de installatie te starten:

  • via je webmail van AP:

open je webmail van AP. Eenmaal aangemeld, klik je rechtsboven op je profielicoon, en kies je dan voor Mijn account:

Klik daarna op de grote blauwe knop Office installeren:

De installatie is bijna afgerond. Afhankelijk van je webbrowser wordt op een bepaalde manier een installatiebestand aangeboden (om op te slaan) en daarna de installatie te starten:


Ter zijde: via de pagina's betreffende jouw Microsoft account, kan je apparaten verwijderen en toevoegen:

Alinea (gratis weblicentie)

Naast de voorleessoftware Sprint, stelt AP Hogeschool nu ook Alinea gratis ter beschikking aan alle studenten en medewerkers van onze hogeschool. Maar Alinea doet meer dan voorlezen alleen. Je krijgt tevens ondersteuning bij lezen, begrijpen, schrijven en studeren. Bovendien bevat Alinea ook extra ondersteunende functies zoals woordenboeken, notitiemogelijkheden, beeldwoordenboeken, samenvattingen. Dit alles zowel in het Nederlands als in het Frans, Engels en Duits.

Gebruik deze link voor het aanmaken van je gratis account.

Adobe Creative Cloud

Als personeelslid van de hogeschool heb je recht op een thuiswerklicentie van de Creative Cloud suite dankzij de raamovereenkomst die de hogeschool heeft afgesloten via de VLHORA. Zo kunnen Personeelsleden een licentie verkrijgen om thuis op hun toestel te installeren.

Zowel de verwerking van de voucher als de service na verkoop verloopt rechtstreeks tussen het personeelslid en de firma Signpost. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software. Ondersteuning van Signpost kan je krijgen door contact op te nemen via: https://creative.academicsoftware.be/redeem/helpdesk.php.

Om een persoonlijke licentie van Adobe Creative Cloud aan te schaffen:

  • Je ontvangt enkele dagen later een vouchercode van onze softwarebeheerder.

  • Je krijgt nu onderstaand scherm te zien. Klik daar de handleiding aan en lees die door. Omdat het proces bij Signpost af en toe kan wijzigen, is het belangrijk dat je de handleiding via die link volgt en niet voortgaat op eerder gedownloade versies.

Overige software

Op AcademicShop kan je als personeelslid van AP Hogeschool nog andere programma's aan een lagere prijs kopen.