Software aankopen personeel: Difference between revisions

From ICTpedia
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 53: Line 53:
Maar Alinea doet meer dan voorlezen alleen. Je krijgt tevens ondersteuning bij lezen, begrijpen, schrijven en studeren. Bovendien bevat Alinea ook extra ondersteunende functies zoals woordenboeken, notitiemogelijkheden, beeldwoordenboeken, samenvattingen.
Maar Alinea doet meer dan voorlezen alleen. Je krijgt tevens ondersteuning bij lezen, begrijpen, schrijven en studeren. Bovendien bevat Alinea ook extra ondersteunende functies zoals woordenboeken, notitiemogelijkheden, beeldwoordenboeken, samenvattingen.
Dit alles zowel in het Nederlands als in het Frans, Engels en Duits.
Dit alles zowel in het Nederlands als in het Frans, Engels en Duits.
Gebruik deze [http://ictpedia.ap.be/index.php/Alinea#Aanmaken_van_Alinea-account link] voor het aanmaken van je gratis account.


== Adobe Creative Cloud ==
== Adobe Creative Cloud ==

Revision as of 15:32, 2 October 2018


Antivirus

Je kan kiezen uit verschillende antiviruspakketten van McAfee die aangeboden worden via onze raamcontractleverancier Secutec. Afhankelijk van je keuze betaal je 5 tot 25 euro, die bedragen zijn een korting van 30 tot 85% op de prijs in de winkel. Zowel betaling als service na verkoop verlopen rechtstreeks tussen het personeelslid of de student en de firma Secutec. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software.

Je kan je product kopen via http://antivirus.ap.be. Je komt dan op de webshop terecht waar je het verdere aankoopproces kan starten. Let wel dat je een licentiecode nodig hebt om deze korting te gebruiken.

McAfee Antivirus Plus PC KORTINGSCODE : APMAP5 €5,00

McAfee Internet Security PC - MAC KORTINGSCODE : APMIS15 €15,00

McAfee LiveSafe PC - MAC KORTINGSCODE : APMLS25 €25,00

Microsoft Office (gratis)

Als personeelslid of student van AP heb je een abonnement op Office 365 en kan je gratis Microsoft Office installeren op je persoonlijke computer (MacOS en Windows) zolang je in dienst bent of student bent bij de hogeschool. Deze kan je tot op 5 toestellen installeren. Op de computers op de school en via e-campus heb je ook steeds toegang tot de Microsoft-software. Op andere platformen zoals Linux en een Chromebook, kan je surfen naar https://webmail.ap.be en linksboven op de Start knop klikken om de Office Online te gebruiken. Dit zijn afgeslankte versies van de meest gebruikte office producten (Word, Excel, Powerpoint). Microsoft biedt hier ook verschillende andere functies aanzoals vb de Onedrive. De IT-dienst kan helaas hier weinig ondersteuning bieden als hier iets misloopt.

Om Office te installeren op een Mac of Windows computer:

 • Open webmail. Om toegang te hebben tot webmail volg je volgende instructies:
 • Klik op het tandwiel rechtsbovenaan
 • Onderaan onder 'uw App instellingen', kan je klikken op Office365.
 • Klik op Software
 • Klik op 'Installeren'
 • Voer de installatie van het programma uit en doorloop de stapjes die aangegeven worden.

Work@Home

Als personeelslid van AP Hogeschool heb je toegang tot Work@Home, een programma van Microsoft om software ter beschikking te stellen aan personeelsleden van instellingen die een Campus Agreement met Microsoft hebben afgesloten. Zolang je aan de hogeschool verbonden bent, kan je hier gebruik van maken. Work@Home is strikt persoonlijk, mag op één computer geïnstalleerd worden en de software die je kan downloaden is enkel bedoeld voor werkgerelateerd gebruik en dus niet voor persoonlijk of commercieel gebruik. Er wordt een kleine bijdrage aangerekend van ongeveer 10 euro voor elke softwaretitel die je wil downloaden. Op deze pagina vind je waar je de software kan downloaden en hoe je hem moet installeren.

 • Beschikbare software:
  • Microsoft Windows (versie 7, 8.1 en 10)
  • Microsoft Office (2010, 2013 en 2016)
 • Inloggen doe je met je AP-account

Software-Aankopen-Personeel-01.png


 • Lees aandachtig de voorwaarden
  • Selecteer 'Ik ga akkoord'
  • Selecteer 'Inloggen'

Software-Aankopen-Personeel-02.png


 • Doorloop de stapjes die aangegeven worden.

Alinea (gratis weblicentie)

Naast de voorleessoftware Sprint , stelt AP Hogeschool nu ook Alinea gratis ter beschikking aan alle studenten en medewerkers van onze hogeschool. Maar Alinea doet meer dan voorlezen alleen. Je krijgt tevens ondersteuning bij lezen, begrijpen, schrijven en studeren. Bovendien bevat Alinea ook extra ondersteunende functies zoals woordenboeken, notitiemogelijkheden, beeldwoordenboeken, samenvattingen. Dit alles zowel in het Nederlands als in het Frans, Engels en Duits.

Gebruik deze link voor het aanmaken van je gratis account.

Adobe Creative Cloud

Zowel personeelsleden als studenten kunnen de nieuwste versie van de Adobe software suite aanschaffen voor installatie op hun persoonlijke computer. Als personeelslid van de hogeschool heb je recht op een thuiswerklicentie van de Creative Cloud suite dankzij de raamovereenkomst die de hogeschool heeft afgesloten via de VLHORA.

Zowel de verwerking van de voucher als de service na verkoop verloopt rechtstreeks tussen het personeelslid en de firma Signpost. De hogeschool komt hierin niet tussen, noch in het aankoopproces, noch voor ondersteuning bij de installatie of het gebruik van deze software. Ondersteuning van Signpost kan je krijgen door contact op te nemen via: https://creative.academicsoftware.be/redeem/helpdesk.php.

Om een persoonlijke licentie van Adobe Creative Cloud aan te schaffen:

 • Je ontvangt enkele dagen later een vouchercode van onze softwarebeheerder.

Software-Aankopen-Personeel-03.png

 • Je krijgt nu onderstaand scherm te zien. Klik daar de handleiding aan en lees die door. Omdat het proces bij Signpost af en toe kan wijzigen, is het belangrijk dat je de handleiding via die link volgt en niet voortgaat op eerder gedownloade versies.

Software-Aankopen-Personeel-04.png

Overige software

Naast bovenstaande software biedt AP ook nog enkele andere zaken aan. Die vind je via AcademicShop - software. Daar zie je onder andere:

 • Lynda.com: online tutorials en videolessen over alle mogelijke software
 • Pluralsight: online tutorials en videolessen over technische software

Op AcademicShop kan je als personeelslid van AP Hogeschool nog andere programma's aan een lagere prijs kopen.