Difference between revisions of "PDF: Adobe Acrobat DC"

From ICTpedia
Jump to: navigation, search
m (Ajo heeft pagina PDF: Adobe Acrobat Pro DC naar PDF: Adobe Acrobat DC hernoemd over een doorverwijzing zonder een doorverwijzing achter te laten)
(Meerdere documenten tegelijk omzetten naar PDF)
Line 3: Line 3:
 
== Meerdere documenten tegelijk omzetten naar PDF ==
 
== Meerdere documenten tegelijk omzetten naar PDF ==
  
In sommige situaties is het handig om meerdere bestanden tegelijk naar aparte PDF-bestanden om te zetten, zelfs als de bronbestanden van verschillende types zijn (Microsoft Office bestanden, PDF-bestanden, afbeeldingen,...). Zo'n bulkoperatie kan via het programma ‘Adobe Acrobat Pro DC’.  
+
In sommige situaties is het handig om meerdere bestanden tegelijk naar aparte PDF-bestanden om te zetten, zelfs als de bronbestanden van verschillende types zijn (Microsoft Office bestanden, PDF-bestanden, afbeeldingen,...). Zo'n bulkoperatie kan via het programma ‘Adobe Acrobat DC’.  
  
* Open Adobe Acrobat Pro DC via het menu ‘Start’ > ‘Programma’s’ > ‘Accessoires’ > 'Adobe Acrobat Pro DC'. Klik op 'Tools', en kies voor 'Create PDF':
+
* Open Adobe Acrobat DC via het menu ‘Start’ > ‘Adobe’ > 'Adobe Acrobat DC'. Klik op 'Tools', en kies voor 'Create PDF':
  
 
[[Afbeelding:Adobe Acrobat Pro DC 05.png|border]]
 
[[Afbeelding:Adobe Acrobat Pro DC 05.png|border]]
Line 13: Line 13:
 
[[Afbeelding:Adobe Acrobat Pro DC 10.png|border]]
 
[[Afbeelding:Adobe Acrobat Pro DC 10.png|border]]
  
* Klik op de blauwe knop 'Next'. Dit is de moment om een aantal documenten ('Add Files') en/of mappen ('Add Folders') te selecteren waarvan je wilt dat ze omgezet worden.
+
* Klik op de blauwe knop 'Next'. Dit is het moment om een aantal documenten ('Add Files') en/of mappen ('Add Folders') te selecteren waarvan je wilt dat ze omgezet worden.
  
 
[[Afbeelding:Adobe Acrobat Pro DC 20.png|border]]
 
[[Afbeelding:Adobe Acrobat Pro DC 20.png|border]]

Revision as of 12:06, 9 July 2020

Meerdere documenten tegelijk omzetten naar PDF

In sommige situaties is het handig om meerdere bestanden tegelijk naar aparte PDF-bestanden om te zetten, zelfs als de bronbestanden van verschillende types zijn (Microsoft Office bestanden, PDF-bestanden, afbeeldingen,...). Zo'n bulkoperatie kan via het programma ‘Adobe Acrobat DC’.

 • Open Adobe Acrobat DC via het menu ‘Start’ > ‘Adobe’ > 'Adobe Acrobat DC'. Klik op 'Tools', en kies voor 'Create PDF':

Adobe Acrobat Pro DC 05.png

 • Alhoewel je langs deze weg ook gewoon één document zou kunnen omzetten naar een PDF, kies je nu voor 'Multiple Files' en 'Create Multiple PDF Files':

Adobe Acrobat Pro DC 10.png

 • Klik op de blauwe knop 'Next'. Dit is het moment om een aantal documenten ('Add Files') en/of mappen ('Add Folders') te selecteren waarvan je wilt dat ze omgezet worden.

Adobe Acrobat Pro DC 20.png


Adobe Acrobat Pro DC 15.png


Adobe Acrobat Pro DC 25.png

 • In een volgende venster wordt gevraagd naar de 'Output Options':

Adobe Acrobat Pro DC 30.png

 • Daarna begint het omzetten:

Adobe Acrobat Pro DC 50.png

Adobe Acrobat Pro DC 53.png

Meerdere documenten samenvoegen naar één enkele PDF

In sommige situaties (denk bv aan het aanleveren van een cursus aan Universitas) is het handig om meerdere bestanden tegelijk te combineren naar één enkel PDF-bestand, zelfs als de bronbestanden van verschillende types zijn (Microsoft Office bestanden, PDF-bestanden, afbeeldingen,...). Zo'n bulkoperatie kan via het programma ‘Adobe Acrobat Pro DC’.

 • Open Adobe Acrobat Pro DC via het menu ‘Start’ > ‘Programma’s’ > ‘Accessoires’ > 'Adobe Acrobat Pro DC'. Klik op 'Tools'. Dan zijn er twee wegen die tot hetzelfde leiden:
  • ofwel kies je 'Create PDF', en selecteer je daarna 'Multiple Files' en 'Combine Files'
  • ofwel kies je meteen 'Combine Files'

Adobe Acrobat Pro DC 07.png

 • Je arriveert in ieder geval op het volgende scherm:

Adobe Acrobat Pro DC 70.png

 • Dit is de moment om een aantal documenten ('Add Files') en/of mappen ('Add Folders') te selecteren waarvan je wilt dat ze omgezet worden. Je kan het beeld wisselen tussen 'lijst' en 'miniatuurafbeelding'.

Adobe Acrobat Pro DC 75.png


Adobe Acrobat Pro DC 77.png


Adobe Acrobat Pro DC 78.png

 • Indien gewenst, kan de volgorde nog steeds gewijzigd worden. Daarvoor selecteer je een bestand, en kiest daarna voor 'Move Down' of 'Move Up'. Je kan ook simpelweg het bestand naar boven of naar beneden 'slepen':

Adobe Acrobat Pro DC 79.png

 • Het samenvoegen tot één enkel PDF-bestand kan gestart worden door op de blauwe knop 'Combine' te klikken. Je zal zien dat de 'status' van elk document verandert van 'Converting' naar (hopelijk) 'Succesful'. Onderaan in het venster zie ook nog de voortgang.

Adobe Acrobat Pro DC 80.png


Adobe Acrobat Pro DC 83.png

 • Na enige tijd verschijnt het samengevoegd document. Het heeft een (tijdelijke) standaardnaam gekregen: 'Binder1.pdf'.

Adobe Acrobat Pro DC 85.png

 • Via het menu 'File' > 'Save', of door op het icoontje in kwestie te klikken, kan het bestand bewaard worden, en krijg je nog de mogelijkheid om de naam aan te passen:

Adobe Acrobat Pro DC 90.png


Adobe Acrobat Pro DC 100.png


Adobe Acrobat Pro DC 105.png

Wat biedt Adobe Acrobat Pro DC nog meer?

Dat vind je hier.


<< Terug naar de hoofdpagina PDF