Difference between revisions of "Online werken: Netwerkfaciliteiten"

From ICTpedia
Jump to navigation Jump to search
(Nieuwe pagina aangemaakt met '---- Deze pagina helpt je bij het opzetten en/of controleren van je netwerkfaciliteiten. ---- == Netwerk via een netwerkkabel == Voor een stabiele en betrouwbare...')
(No difference)

Revision as of 12:25, 29 April 2020


Deze pagina helpt je bij het opzetten en/of controleren van je netwerkfaciliteiten.Netwerk via een netwerkkabel

Voor een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding is een (lange) netwerkkabel veruit de beste optie; die verbindt je toestel met de router/modem van je internetprovider (Telenet, Proximus, Orange,...). Het uiteinde klikt in je router/modem (desnoods nog via een muuraansluiting) en in je apparaat. Zo'n connector ziet eruit als volgt:

Online werken netwerk 0100.png

Opgelet: bij de nieuwste laptops wordt dergelijke aansluiting niet meer voorzien. Je zal dan met een koppelstuk moeten werken!

Draadloos netwerk

Als een netwerkkabel geen optie is... zal het draadloos zijn (WiFi of 4G).

Via WiFi

De sterkte van je WiFi-signaal wordt aangegeven in het typische icoon, en bij voorkeur zijn alle deeltjes ervan allemaal opgelicht:

Online werken netwerk 0200.png

Je kan volgende stappen ondernemen om een stabiel(er) draadloos netwerk te bekomen:

  • plaats je apparaat (lees: je laptop) dichter bij de WiFi-zender. Wederom betreft het hier de router/modem van je internetprovider (Telenet, Proximus, Orange,...).
  • andere toestellen die WiFi gebruiken (gsm, tablet, andere laptop, spelconsole,...) zet je best uit of op Vliegtuigstand - zeker tijdens je examen.
  • blijf zo ver mogelijk weg van WiFi-verstoorders zoals microgolfovens.
  • vraag telefonisch aan je internetprovider om de kwaliteit van je verbinding te controleren.

Bij gebrek aan een eigen of stabiel WiFi-signaal:

  • kan je contact opnemen met stuvo (stuvo@ap.be). Zij kunnen je tijdens deze Coronacrisis een voucher van Proximus of Telenet geven om zo op een hotspot van hen te verbinden.
  • kan je opteren om een verbinding te leggen met de 4G van je gsm; dat wordt beschouwd als stabiel en je datavolume is tijdens deze Coronacrisis waarschijnlijk serieus opgetrokken.

Via 4G

De sterkte van je 4G-signaal wordt aangegeven in het typische icoon, en bij voorkeur zijn alle deeltjes ervan allemaal opgelicht:

Online werken netwerk 0250.png