Online werken: Gebruik de microfoon van je mobiele apparaat

From ICTpedia
Revision as of 13:39, 20 April 2020 by Ajo (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Deze pagina helpt je bij het installeren van software die het mogelijk maakt om de microfoon van je mobiel apparaat te gebruiken in combinatie met een computer of laptop waarop die functionaliteit ontbreekt (omwille van een defect, of gewoonweg om dat het niet voorzien is).Wolicheng Tech

Het mobiel apparaat

Google Android

Je mobiel apparaat is voorzien van het Google Android Operating System (oftewel: besturingssysteem). Via de Google Play Store vind je de WO Mic app die je meteen kan downloaden en installeren:

WO Mic app downloaden en installeren...

De gratis versie is voorzien van in-app-aankopen, waardoor er gevraagd wordt om in die context jouw (Google) account verder te configureren. Klik op de knop Doorgaan, en kies voor Overslaan als je niet meteen van plan bent om apps aan te kopen:

WO Mic app downloaden en installeren...

WO Mic app downloaden en installeren...

Daarna kan je de app Openen:

WO Mic app...

Op de gebruikelijke vraag inzake advertenties kan je antwoorden al naargelang je eigen voorkeur; in deze handleiding wordt geopteerd voor Yes, continue to see relevant ads:

WO Mic app...

Uiteindelijk start de WO Mic app. Laat je vooral niet afleiden door de reclame (1), en kies voor Instellingen (2):

WO Mic app...

De belangrijkste instelling is waarschijnlijk de manier waarop het geluid getransporteerd zal worden:

WO Mic app...

Ervaring leert dat Wi-Fi de meest snelle en gemakkelijkste keuze is:

WO Mic app...

Je start de microfoon met het typische icoontje:

WO Mic app...

De app komt toestemming vragen om je microfoon te kunnen gebruiken; het is duidelijk dat je hier moet kiezen voor Toestaan, want anders zal de app niet functioneren:

WO Mic app...

De voorziene schuiver (1) om het geluid te regelen kan niet gebruikt worden in de gratis versie; tenzij je anders verkiest, klik je op Annuleren (2):

WO Mic app...

De meldingen dat de microfoon niet in gebruik is, kunnen misschien als vervelend ervaren worden. Je kan dit uitzetten door de melding lang(er) aan te tikken:

WO Mic app...

WO Mic app...


Apple iOS of iPadOS

Je mobiel apparaat is voorzien van het Apple iOS of iPadOS Operating System (oftewel: besturingssysteem). Via de Apple App Store vind je de WO Mic app die je meteen kan downloaden en installeren.

Het verloop van dit proces is vergelijkbaar met dat van Google Android op deze pagina.

De pc of laptop