Online werken: Gebruik de camera van je mobiele apparaat

From ICTpedia
Jump to navigation Jump to search

Deze pagina helpt je bij het installeren van software die het mogelijk maakt om de camera van je mobiele apparaat te gebruiken in combinatie met een computer of laptop waarop die functionaliteit ontbreekt (omwille van een defect, of gewoonweg omdat het niet voorzien is). Je dient meestal wel dit apparaat aan te duiden in de instellingen van de applicatie waarin je het wilt gebruiken (Microsoft Teams, Microsoft Skype, Zoom Video Communications, Google Hangouts,...)!Iriun

Het mobiele apparaat

Google Android

Je mobiele apparaat is voorzien van het Google Android Operating System (oftewel: besturingssysteem). Via de Google Play Store vind je de Iriun 4K Webcam app die je meteen kan downloaden en installeren:

Iriun 4K Webcam app downloaden en installeren...

Iriun 4K Webcam app downloaden en installeren...

Daarna kan je de app Openen:

Iriun 4K Webcam app...

Het eerste scherm kan je eventueel (snel) even doornemen, en daarna aanvinken dat je het niet meer wil zien:

Iriun 4K Webcam app...

De app komt toestemming vragen om je camera en microfoon te kunnen gebruiken; het is duidelijk dat je hier moet kiezen voor Toestaan, want anders zal de app niet functioneren. Ervaring leert echter dat het microfoongedeelte op geen enkel besturingssysteem werkt!

Iriun 4K Webcam app...

Iriun 4K Webcam app...

Apple iOS

Je mobiele apparaat is voorzien van het Apple iOS Operating System (oftewel: besturingssysteem). Via de Apple App Store vind je de Iriun 4K Webcam app die je meteen kan downloaden en installeren.

Het verloop van dit proces is vergelijkbaar met dat van Google Android op deze pagina.

De pc of laptop

Microsoft Windows

Je pc of laptop is voorzien van het Microsoft Windows Operating System (oftewel: besturingssysteem), bij voorkeur versie 10. Je kan de software hier downloaden. Afhankelijk van je browser wordt het installatiebestand (WinWebcam-2.5.1.exe) je op een bepaalde manier aangeboden; het zal waarschijnlijk opgeslagen zijn in je standaard map Downloads. Dubbelklik WinWebcam-2.5.1.exe om de software te installeren. Het is een eenvoudige installatie waarbij je de ingebouwde voorstellen kan accepteren. Alhoewel eentje in de meeste gevallen voldoende zal zijn, kan je aangeven over hoeveel camera's het gaat (met een maximum van 4):

Online werken cam 0185.jpg

Online werken cam 0190.jpg

Online werken cam 0200.jpg

Online werken cam 0210.jpg

Online werken cam 0220.jpg

Als resultaat van deze standaardinstallatie verschijnt een snelkoppeling op je Bureaublad. De applicatie start meteen op:

Online werken cam 0230.jpg

Indien dit nog niet zou gebeurd zijn, open je de app op je mobiele apparaat. Het camerabeeld verschijnt op je pc of laptop:

Online werken cam 0240.jpg

Dat wordt ook nog eens vermeld via Windows (10):

Online werken cam 0250.jpg

Apple MacOS

Je pc of laptop is voorzien van het Apple MacOS Operating System (oftewel: besturingssysteem). Je kan de software hier downloaden. Afhankelijk van je browser wordt het installatiebestand (IriunWebcam.pkg) je op een bepaalde manier aangeboden; het zal waarschijnlijk opgeslagen zijn in je standaard map Downloads. Dubbelklik IriunWebcam.pkg om de software te installeren. Het is een eenvoudige installatie waarbij je de ingebouwde voorstellen kan accepteren. Alhoewel eentje in de meeste gevallen voldoende zal zijn, kan je aangeven over hoeveel camera's het gaat (met een maximum van 4).

Het verloop van dit proces is vergelijkbaar met dat van Microsoft Windows op deze pagina.

Linux (Ubuntu)

Je pc of laptop is voorzien van Ubuntu, een Linuxdistributie voor desktopcomputers, laptops, servers, tablets en smartphones. Je kan de software hier downloaden. Afhankelijk van je browser wordt het installatiebestand (iriunwebcam.deb) je op een bepaalde manier aangeboden; het zal waarschijnlijk opgeslagen zijn in je standaard map Downloads. Dubbelklik iriunwebcam.deb om de software te installeren. Het is een eenvoudige installatie waarbij je de ingebouwde voorstellen kan accepteren. Alhoewel eentje in de meeste gevallen voldoende zal zijn, kan je aangeven over hoeveel camera's het gaat (met een maximum van 4).

Het verloop van dit proces is vergelijkbaar met dat van Microsoft Windows op deze pagina.

Meer info

Je vindt meer info op https://iriun.com.

Verwant(e) artikel(s)Naar: online werken bondig samengevat.