Known issues

From ICTpedia
Revision as of 10:39, 15 October 2019 by Aeli (talk | contribs) (Nieuwe pagina aangemaakt met '---- <font color=red>'''Laatste update: 29 september 2014'''</font> ---- __TOC__ == Gekende problemen == * e-campus 'hapert' waardoor alle programma's een paar s...')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Laatste update: 29 september 2014


Gekende problemen

  • e-campus 'hapert' waardoor alle programma's een paar seconden stilhangen

    => Stabiliteit (draadloos) thuisnetwerk controleren

  • nadat je aanmeldt op de computer moet je e-campus nog ontgrendelen, terwijl dat nooit vergrendeld werd
  • tijdens het aanmelden krijg je gedurden 20 à 30 seconden een grijs scherm
  • Fidelio night audit werkt nog niet

Mac OS

E-campus werkt niet meer na upgrade

Na iedere grote update van MacOS, kan het zijn dat de Citrix receiver niet meer werkt. Volg daarom de procedure om de Receiver opnieuw te installeren.

E-campus kan store niet bereiken

Wanneer je surft naar E-campus en daar een foutmelding krijgt omtrent het certificaat, kan je onderstaande handleiding volgen.

Gemakkelijkheidshalve kan je best werken met Safari gezien de screenshots daarvan uitgaan. De andere browsers bieden dezelfde functionaliteit maar kan mogelijk niet één op één gelijk lopen.

CitrixMacOS1.png Nadat je surft naar [E-campus https://e-campus.ap.be], kan je op het slot klikken(1) en kiezen voor 'Show certificate' (2)

CitrixMacOS2.png Als je daarna doorklikt naar het diepste niveau van het certificaat(3) kan je het certificaat slepen naar het bureaublad of een andere map(4).

CitrixMacOS3.png Dubbelklik dan op het certificaat bestand om de 'keychain' (sleutelhanger) applicatie te openen(5) waar je meteen ook de sleutel al kan importeren. Hier is het belangrijk dat we kiezen voor 'systeem' (6) voordat we klikken op 'add'(7). Zo werkt de oplossing ook ineens voor eventueel andere gebruikers. Eventueel moet je hier nog de wijziging bevestigen door aan te melden met jouw lokale gegevens.

CitrixMacOS4.png Als je dat goed gedaan hebt, kan je in de 'keychain' applicatie onder 'systeem'(8) het certificaat terugvinden. Dubbelklik hierop om de instellingen ervan te openen en klik de 'Trust' settings open (10). Hier selecteer je best 'Always Trust'.(11)

CitrixMacOS5.png Deze wijziging moet tot slot nog eens bevestigen met een lokale gemachtigde gebruiker. Om deze oplossing goed door te voeren. Belangrijk nu is een **herstart doorvoeren** om de instellingen actief te maken.