Servicedesk voor studenten

From ICTpedia
(Redirected from Helpdesk voor studenten)
Jump to navigation Jump to search
Tip: Raadpleeg steeds eerst de informatie op ICTpedia voordat je de servicedesk contacteert. Via de zoekfunctie of het menu ken je snel en zonder wachttijd het antwoord op je vraag.

Servicedesk voor studenten

Heb je vragen ivm ICT dan kan je die stellen via de volgende weg:


1. de ICT-servicedesk

Elke campus heeft een eigen servicedesk voor ICT, die klaarstaat om je te helpen met je vragen ivm ICT in de hogeschool. De gegevens van deze mensen vind je op de contactpagina.

Bij problemen die je niet kan oplossen met de informatie op ICTpedia contacteer je hen altijd eerst via mail of telefoon. Als het probleem niet vanop afstand opgelost kan worden, maken ze een afspraak met je.


2. de helpdesk van het EMI

Op campus Meistraat kan je ook met je vragen terecht in het EMI, op de tweede verdieping.


Tips bij het contacteren van de helpdesk:

  • Wees steeds hoffelijk in je communicatie.
  • Omschrijf het probleem zo duidelijk mogelijk. Op die manier kunnen we je beter helpen en zo vermijd je dat er enkele keren over-en-weer gemaild moet worden voor we je een oplossing kunnen geven.
  • Geef zoveel mogelijk informatie. Het is beter enkele zaken te vertellen die achteraf niet relevant blijken dan te weinig info meegeven.
  • Screenshots kunnen altijd handig zijn om een betere context van het probleem te krijgen.
  • dus bvb niet: "Ik kan niet inloggen"; maar wel: "Ik kan niet inloggen op e-campus, mijn gebruikersnaam en wachtwoord worden niet aanvaard. Op webmail kan ik met dezelfde gegevens wel aanmelden. In bijlage vind je een screenshot van de foutmelding".


Verwante artikels