Eduroam: verschil tussen versies

Uit ICTpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 5: Regel 5:
==Algemeen==
==Algemeen==


''EDUROAM'' staat voor educational roaming. ''EDUROAM'' maakt het voor personeelsleden en studenten mogelijk om op een eenvoudige en veilige manier draadloos toegang te verkrijgen tot internet aan de Plantijn Hogeschool, en tegelijk ook in een aantal binnen- en buitenlandse instellingen.
''EDUROAM'' staat voor educational roaming. ''EDUROAM'' maakt het voor personeelsleden en studenten mogelijk om op een eenvoudige en veilige manier draadloos toegang te verkrijgen tot internet aan de AP Hogeschool, en tegelijk ook in een aantal binnen- en buitenlandse instellingen.
 
Heel wat onderwijs- en onderzoeksinstellingen over heel Europa zijn aangesloten op eduroam en stellen hun draadloos netwerk op die manier beschikbaar aan elkaars studenten en medewerkers.
 
Omgekeerd kan ''eduroam'' ook binnen Plantijn gebruikt worden door gebruikers van andere eduroam-partners om draadloos toegang te krijgen tot internet.


Heel wat onderwijs- en onderzoeksinstellingen over heel Europa zijn aangesloten op eduroam en stellen hun draadloos netwerk op die manier beschikbaar aan elkaars studenten en medewerkers. Omgekeerd kan ''eduroam'' ook binnen Plantijn gebruikt worden door gebruikers van andere eduroam-partners om draadloos toegang te krijgen tot internet.


Een volledige lijst van Belgische ''eduroam'' deelnemers kan je vinden op [http://www.eduroam.be/?q=node/3 eduroam.be].
Een volledige lijst van Belgische ''eduroam'' deelnemers kan je vinden op [http://www.eduroam.be/?q=node/3 eduroam.be].

Versie van 5 aug 2013 11:02

Deze informatie is nog niet herwerkt voor AP Hogeschool.
Eduroam Logo

Algemeen

EDUROAM staat voor educational roaming. EDUROAM maakt het voor personeelsleden en studenten mogelijk om op een eenvoudige en veilige manier draadloos toegang te verkrijgen tot internet aan de AP Hogeschool, en tegelijk ook in een aantal binnen- en buitenlandse instellingen.

Heel wat onderwijs- en onderzoeksinstellingen over heel Europa zijn aangesloten op eduroam en stellen hun draadloos netwerk op die manier beschikbaar aan elkaars studenten en medewerkers. Omgekeerd kan eduroam ook binnen Plantijn gebruikt worden door gebruikers van andere eduroam-partners om draadloos toegang te krijgen tot internet.

Een volledige lijst van Belgische eduroam deelnemers kan je vinden op eduroam.be.


Instellingen

  • SSID: eduroam
  • Versleuteling: AES of TKIP
  • Authenticatie: PEAP
  • Authenticatie protocol: MS-CHAP-v2
  • Band: 802.11 A/B/G/N
  • Gebruikersnaam: Studentennr/personeelsnr + '@plantijn.be' (bv 20923@plantijn.be of l2095@plantijn.be)
  • Wachtwoord: e-campus wachtwoord
  • Domein: /


Handleidingen