Difference between revisions of "E-campus: Mac-problemen"

From ICTpedia
Jump to: navigation, search
Line 1: Line 1:
* Wanneer je volgende foutmelding krijgt, wil dat zeggen dat je naar e-campus verbindt met de Java-client in plaats van met de lokale client.
+
== Error connecting through Citrix Secure Gateway ==
 +
 
 +
* Wanneer je volgende foutmelding krijgt als je wilt connecteren met e-campus, wil dat zeggen dat je naar e-campus verbindt met de Java-client in plaats van met de lokale client.
  
 
[[Afbeelding:macjava5.png]]
 
[[Afbeelding:macjava5.png]]
 +
 +
 +
* Heb je de Citrix-client nog niet geïnstalleerd? Volg dan volgende handleiding: [[E-campus:Citrix-client_installeren#STAP_1:_Firefox_downloaden_en_installeren_software:|De Citrix-client installeren]]
 +
 +
 +
* Heb je de Citrix-client al geïnstalleerd? Volg dan [onderstaande stappen om met de lokale client te verbinden in plaats van met de Java-client.
 +
 +
 +
== Pop-up bij opstarten e-campus ==
 +
 +
* Wanneer je enkel een (witte) pop-up ziet als je wilt connecteren met e-campus en verder gebeurt er niets, wil dat zeggen dat je naar e-campus verbindt met de Java-client in plaats van met de lokale client.
  
  
Line 9: Line 22:
 
* Heb je de Citrix-client al geïnstalleerd? Volg dan onderstaande stappen om met de lokale client te verbinden in plaats van met de Java-client.
 
* Heb je de Citrix-client al geïnstalleerd? Volg dan onderstaande stappen om met de lokale client te verbinden in plaats van met de Java-client.
  
 +
 +
== Verbinden met lokale client in plaats van met Java-client ==
  
 
* Log in op https://e-campus.plantijn.be en klik bovenaan op het rood aangeduide icoontje.
 
* Log in op https://e-campus.plantijn.be en klik bovenaan op het rood aangeduide icoontje.

Revision as of 18:15, 4 October 2010

Error connecting through Citrix Secure Gateway

  • Wanneer je volgende foutmelding krijgt als je wilt connecteren met e-campus, wil dat zeggen dat je naar e-campus verbindt met de Java-client in plaats van met de lokale client.

Bestand:Macjava5.png  • Heb je de Citrix-client al geïnstalleerd? Volg dan [onderstaande stappen om met de lokale client te verbinden in plaats van met de Java-client.


Pop-up bij opstarten e-campus

  • Wanneer je enkel een (witte) pop-up ziet als je wilt connecteren met e-campus en verder gebeurt er niets, wil dat zeggen dat je naar e-campus verbindt met de Java-client in plaats van met de lokale client.  • Heb je de Citrix-client al geïnstalleerd? Volg dan onderstaande stappen om met de lokale client te verbinden in plaats van met de Java-client.


Verbinden met lokale client in plaats van met Java-client

Bestand:Macjava1.png


  • Klik op de optie 'Client voorkeuren'

Bestand:Macjava2.png


  • Klik het dropdownmenuutje open en selecteer 'Lokale client', klik dan op OK.

Bestand:Macjava3.png


  • Probeer opnieuw verbinding te maken en nu zou e-campus via de Citrix-client moeten verbinden naar jouw bureaublad.