E-campus: Citrix-client installeren: Mac

From ICTpedia
Jump to navigation Jump to search

Onderstaande pagina geeft een stap-voor-stap plan weer voor het installeren van de Citrix client. Deze stappen gelden enkel voor het Mac besturingssysteem.


Installatie

Voor je begint, kijk je best even naar de MacOS versie die je hebt. Die vind je door op het Apple logo (1) te klikken links bovenaan en vervolgens op 'Over deze Mac' (2). Hier vind je de versienummer terug (3).

Met deze wetenschap in het achterhoofd, kan je meteen surfen naar het download gedeelte van de Citrix website, om daar de Workspace App te downloaden en installeren:

De Workspace App downloaden...

De Workspace App downloaden...

Vanaf Mac OS 10.13 kies je best voor de meest actuele versie. Tijdens het schrijven van deze procedure is dat Citrix Workspace app 2002 for Mac. Voor eerdere versies van het Mac OS loop je bij voorkeur de aangeboden lijst af van boven naar beneden. Telkens je op een eerdere versie klikt, kan je lezen met welke Mac OS versie(s) het programma compatibel is. Bijvoorbeeld: Citrix Workspace app 1906 for Mac Kies voor Citrix Workspace app 1906 for Mac: De Citrix Workspace app 1906 for Mac downloaden... Je merkt dat deze versie geschikt is voor Mac OS 10.11, 10.12, 10.13, 10.14: De Citrix Workspace app 1906 for Mac downloaden... Klik op de knop Download Citrix Workspace app for Mac: De Citrix Workspace app 1906 for Mac downloaden...

Dit is het moeilijkste gedeelte van de handleiding. Heb je een MacOS versie van 10.10 of later (10.11, 10.12 & 10.13), kan je kiezen voor de laatste versie van de Receiver en kan je de bovenste link gebruiken onder 'Receiver for Mac'. Als je een oudere versie gebruikt, kan je best een oudere versie kiezen van de Receiver.

 • Als je een versie gekozen hebt, krijg je onderstaande pagina te zien. Hier kan je meteen verifiëren of jouw versie van mac (Zie de eerste stap) compatibel is met deze versie van de Receiver. (1) Als dat het geval is , kan je de receiver downloaden.(2) Anders ga je best naar de vorige pagina om een andere versie te downloaden. Als het bestand gedownload is, kan je het terugvinden onder downloads (3) waar je er op kan dubbelklikken (4).

 • Je kan ook het bestand terugvinden met Finder onder Downloads (1).

 • Nu dit opstaat, kan je een nieuwe versie installeren (2) of eerst een vorige installatie van de Receiver ongedaan maken (1).

Oudere versie verwijderen

Deze stappen moet je alleen doen als je al een oudere versie geïnstalleerd hebt. Anders mag je meteen doorgaan naar Installeren

 • Als je in de vorige stap op 'Uninstall Citrix Receiver' hebt geklikt, opent nu onderstaand venster. Je kan kiezen voor 'Open' om het verwijderen te starten.

 • Klik nu op continue en geef vervolgens jouw lokale gegevens in.

 • Citrix is nu goed verwijderd en je kan doorgaan naar de installatie.

Installatie

 • Je kan nu kiezen om de Citrix te installeren.

 • Klik nu op twee maal op 'Ga Door'.

 • Lees gerust de licentievoorwaarden door waarna je op 'Ga Door' en 'Akkoord' kan klikken. In het volgende venster kan je dan voor installeer kiezen om de installatie te starten.
 
 • Voer opnieuw je lokale gebruikersnaam en wachtwoord in om de installatie te bevestigen.

 • Duid nu 'Add Account'(1) aan en klik op 'Ga Door'(2).

Configuratie

 • Geef E-campus in als Webadres

 • Meld je aan met je persoonlijke gegevens.

 • Selecteer 'Store' (1)en klik op 'Ga Door'.(2)

 • Meld je nu nogmaals aan maar selecteer hier ook het vinkje (1) om jouw logingegevens te onthouden zodat je niet iedere keer moet aanmelden.

E-campus Starten

Vanaf nu kan je E-campus opstarten door op het TV-schermpje te klikken. Na deze installatie, kan je iedere keer de Citrix receiver starten en kan je telkens het TV-schermpje aanklikken.

Andere besturingssystemen:Gerelateerde artikels: