E-campus: Citrix-client installeren: ChromeOS

From ICTpedia
Revision as of 10:43, 9 April 2020 by Aeli (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Onderstaande pagina geeft een stap-voor-stap plan weer voor het installeren van de Citrix client op een Chromebook of een ander toestel met ChromeOS. Deze handleiding werkt ook voor Chromium gebasseerde webbrowsers maar best gebruik je de installatie van jouw systeem om van alle finctionaliteiten te genieten.

Wil je E-campus op een ander systeem gebruiken zoals Android, Windows of MacOS, kijk dan op de E-campus pagina.


Citrix Receiver installeren

Open via Start de Webstore. Hier kan je zoeken naar Citrix Workspace. (1) Duidt hier zeker aan dat je zoekt naar Apps (2) waarna je de juiste versie kan terugvinden en kan toevoegen aan Chrome (3).

Bevestig dan nog eens dat je de App wilt toevoegen(1).

De installatie is goed gelukt als er een groene band in de hoek van de app komt te staan.(1)


Via Start (1) kan je nu de Citrix Workspace (2) terugvinden.

Vul als Account URL https://e-campus.ap.be (1) in en klik op Connect. (2)

Geef jouw P- of S-account in samen met jouw wachtwoord (1) en klik op Log On. (2)

Klik op de applicatie die je wilt starten. (1)

Verbinden kan een paar tellen duren.

Van zodra je ziet dat je wordt aangemeld, kan je bovenaan op het zwart icoontje klikken om het Citrix menu naar boven te halen. (1)

In dit menu vind je enkele opties die je kunnen helpen met navigeren van in en uit E-campus. De eerste brengt je zo terug bij het applicatie overzicht. (1) De tweede zal je in en uit fullscreen brengen (2). Downloaden naar jouw Chromebook kan via optie 3 (3) en het icoon ernaast zal jou toestaan bestanden te uploaden (4). Andere instellingen en opties bevinden zich achter het laatste icoontje. (5)

Het kan bij problemen handig zijn voor de helpdesk om te weten op welke server jij werkt. Dat vind je als je op Start klikt. (1). Heb je daarna gedaan met werken, kan je op Afmelden klikken (2) om jouw sessie goed af te sluiten.

Verwante artikels