Afdrukken: MyPrint

From ICTpedia
Revision as of 13:17, 6 February 2017 by Aeli (Talk | contribs) (Afdrukken met MyPrint)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Printing met MyPrint

Voor Bring Your Own Device toestellen

LET OP: MyPrint is enkel beschikbaar binnen de campus en het campusnetwerk (AP wifi). Alle afdrukken van MyPrint worden gestuurd naar de PRN-EQX-KLEUR en PRN-EQX-ZW afhankelijk van de instellingen.

Laptop

Surf naar http://myprint.ap.be en meld je aan met jouw P/S/…-nummer en bijhorend wachtwoord.(1) Daarna kan je jouw document selecteren vanuit jouw toestel. Duidt nu nog enkele print eigenschappen aan zoals Zwart-Wit / Kleur, Enkelzijdig / Dubbelzijdig, Nietjes / Geen nietjes en de aantallen.(2)


MijnProfiel

Onder MijnProfiel vind je nog enkele instellingen terug die goed van pas komen voor instellen van afdrukvoorkeuren. De instellingen die we in de vorige stap hebben gekozen kunnen we nu opnieuw instellen zodat bij volgende aanmelding deze meteen ingeschakeld staan.

E-mail

Verdergaan op de instellingen die onder Mijnprofiel kan je ook een e-mail sturen naar myprint@ap.be om zo de bijlage in die mail af te drukken. Best gebruik je dit enkel voor documenten en PDF’s waar de pagina instellingen goed ingesteld staan.

iOS

In de AppStore kan je de MyPrint app makkelijk vinden en installeren.(3) Eens de app openstaat kan je meteen de URL ingeven: http://myprint.ap.be.(4) Kies voor doorgaan en geef jouw P/S/…nummer(5) in om aan te melden.

Vanuit het Hoofdmenu van de app kan je enkel foto’s selecteren en maken om meteen af te drukken.(6) Wil je ook documenten kunnen afdrukken, kan je best het document openen.

Eens het document geopend, kan je kiezen om het document te delen (niet afdrukken). Kies nu uit de onderste rij voor meer (7) om MyPrint te activeren(8). Nu staat deze in de onderste rij en kan je het document afdrukken(9).


Android

De App voor Android is te installeren zoals andere apps in de Play Store. Zoek naar MyPrint (9) en meestal zal het eerste resultaat voldoende zijn.

Eens geïnstalleerd kan je http://myprint.ap.be ingeven als Server(10) .

Klik op doorgaan en meld aan met jouw gegevens(11).

Eens aangemeld, kan je op het + symbooltje(12) drukken om een bestand af te drukken(13). De eerste keer is het belangrijk dat je dit doet om de nodige rechten toe te kennen. Druk hiervoor tweemaal op Toestaan(14).

Nu kan je vanuit iedere app documenten delen (afdrukken) met MyPrint.

Per document dat je deelt (14) met MyPrint, heb je de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen (15) zoals: Kleur / Zwart-Wit, Enkelzijdig / Dubbelzijdig en aantal.