Telefonie: Instellen

From ICTpedia
Jump to navigation Jump to search
Deze informatie is van toepassing op onderstaande campussen:
  • campus Ellermanstraat
  • campus Kronenburgstraat
  • campus Lange Nieuwstraat
  • campus Meistraat
  • campus Noorderplaats

Gesproken berichtendienst (voicemail)

Druk op de oranje knop met de envelop en selecteer 'voicemail'. Druk '5' voor de menu met persoonlijke opties te openen. Druk '1' om je naam op te nemen. Bevestig je opname met '#'.


Telefoonwachtwoord instellen

Met je telefoonwachtwoord kan je je toestel vergrendelen en ontgrendelen. Je hebt het ook nodig om bepaalde instellingen te wijzigen of om je aan te melden op een ander toestel.

Standaard is je telefoonwachtwoord 0000.


Wachtwoord wijzigen:

  • Op de Alcatel 4038 kan je dit wijzigen via 'menu', 'persoonlijk', 'instellingen', 'paswoord'.

Daar geef je je oud wachtwoord en daarna je nieuw wachtwoord op. Bevestig je nieuw wachtwoord en haak in.


  • Op de Alcatel 4018 kan je dit wijzigen via 'Persoonlijk', 'instellingen', 'paswoord'.

Daar geef je je oud wachtwoord en daarna je nieuw wachtwoord op. Bevestig je nieuw wachtwoord en haak in.


Wachtwoord voicemail veranderen

Druk op de oranje toets met een envelop en selecteer 'voicemail'. Geef het oude wachtwoord op en selecteer 'persoonlijke opties' en dan 'paswoord'. Geef tot slot het nieuw wachtwoord tussen 3 en 8 cijfers op.


Het belsignaal instellen

Je kan zelf je belsignaal kiezen. Dit kan je laten variëren afhankelijk van het type oproep: intern of extern. Ga op de Alcatel 4038 via 'menu' naar 'persoonlijk'en selecteer 'Instellingen'. Kies daar voor 'Bellen'. Je hebt hier de keuze tussen 'interne oproepen', 'externe oproepen', 'volume' en 'meer opties'. Bij 'interne oproepen' en 'externe oproepen' kan je een beltoon selecteren. Bij 'volume' kan je het geluidsvolume aanpassen met de rechter- en linkerknop. Bij 'meer opties' kan je kiezen voor een stille modus ('silent mode'), steeds luider ('progressive mode'), 'één biep voor bellen' of 'drie bieps voor bellen'.

Op de Alcatel 4018 ga je via 'persoonlijk' naar 'instellingen. Hier kies je voor 'Bellen'. Je hebt hier de mogelijkheden 'interne oproepen', 'externe oproepen', 'volume', 'type bel' en 'biepen voor bel'. Deze betekenen hetzelfde als bij de Alcatel 4038.


Het schermcontrast instellen

Ga via 'menu' naar 'persoonlijk'. Klik daar op 'Instellingen'. Kies daar voor 'Contrast'. Je kan dit aanpassen met de rechter- en linkerknop.


De startpagina instellen

Ga via 'menu' naar 'Persoonlijk'. Klik daar op 'Instellingen'. Kies daar voor 'home page'. Je hebt de keuze uit: 'menu', 'perso', 'info' of 'laatst bezochte blz'.


De toetsen van de persoonlijke pagina instellen

Naast het scherm staan 10 toetsen. Hiervan kan je de onderste 8 gebruiken om zelf te programmeren. Druk op de toets die je wilt programmeren. Kies vervolgens tussen een faciliteit programmeren 'faciliteiten' of 'speed dial'. Bij 'speed dial' geef je het nummer op. Vergeet de 0 voor een extern nummer niet! Bevestig hierna. Voor een faciliteit, kan je kiezen tussen verschillende soorten faciliteiten (bijvoorbeeld afleidingsfaciliteiten). Dit bevestig je ook. Je kan met de onder-knop nog verder naar beneden gaan, hier zijn nog meer te programmeren plaatsen. Inhoudelijk bestaat er dus geen verschil met de andere programmeringstoetsen.


Een afspraak noteren

Je kan je telefoon laten bellen op het uur dat jij wenst. Ga hiervoor naar 'menu' en kies vervolgens 'afspraak'. Typ dan het tijdstip van de afspraak in en vervolgens het nummer waarop je gebeld wilt worden. Je eigen nummer vind je onder 'info' (rechtertoets vanaf het 'perso'-menu).


Het toestel vergrendelen of ontgrendelen

Om de Alcatel 4038 te vergrendelen, ga naar de 'menu'-pagina. Druk dan op 'Vergrd' (vergrendelen) en vervolgens haak je in. Om te ontgrendelen doe je hetzelfde en typ je daarna je telefoonwachtwoord in. Haak daarna opnieuw in. Om de Alcatel 4018 te vergrendelen, ga je in het menu naar 'vergrendelen'. Om te ontgrendelen, ga opnieuw naar 'vergrendelen' en typ je wachtwoord. Je kan dan geen instellingen wijzigen of oproepen beantwoorden.


Gerelateerde topics


<< Terug naar telefonie